03/12/2023

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας: Ένα Μαγικό Ταξίδι από το Ξυλόκαστρο μέχρι τα Τρίκαλα

Ένας μαγικός δρόμος οδηγεί στα Τρίκαλα Κορινθίας, με μια ευχάριστη διαδρομή που διαρκεί περίπου δύο ώρες απο την Αθήνα. Ξεκινώντας από το Ξυλόκαστρο, η διαδρομή ανηφορίζει μεταξύ ελαιώνων και αμπελώνων .  Τα Τρίκαλα είναι ένα ορεινό χωριό και ο παλαιότερος οικισμός του όρους της Ζήρειας. Το πανέμορφο χωριό απλώνεται σε τρεις συνοικίες,  τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα. Αναμφίβολα, αποτελεί τον πιο ανεπτυγμένο προορισμό της ορεινής Κορινθίας διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή του ταυτότητα, με όμορφες πέτρινες πλατείες στολισμένες με τεράστια αιωνόβια πλατάνια και υπέροχη φύση.

Artist : @petros.sg

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την εποχή του χρόνου που επιτρέπει σε όλους μας να ξεφύγουμε από το καθημερινό ρυθμό και να ανακαλύψουμε μοναδικά μέρη γεμάτα μαγεία. Αν ψάχνετε για έναν προορισμό που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με τη ζεστασιά της παράδοσης, τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μια οικογενειακή εξόρμηση κατά τη διάρκεια των εορτών.

 

Περπατήστε στις τρεις συνοικίες των Τρικάλων: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα.

Στα Κάτω Τρίκαλα θα δείτε την όμορφη πετρόχτιστη πλατεία με τα δύο υπεραιωνόβια πλατάνια αλλά και τον ναό του Αγίου Δημητρίου του 1697 με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες.

Τα Μεσαία Τρίκαλα διατηρούν το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με όμορφα κτίσματα φτιαγμένα με μεράκι από πέτρα και ξύλο. Εδώ θα δείτε και τη Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700.

Πιο ψηλά, στα Άνω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου-18ου αιώνα, όπως ο περίφημος ναός του Αγίου Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες του 10ου αιώνα και το Αρχοντικό των Νοταράδων. Βγαίνοντας από τα Άνω Τρίκαλα, ο δρόμος οδηγεί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, χτισμένο γύρω στο 1400 κοντά στη σπηλιά όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του. Από την αυλή του, θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα του Σύθα ποταμού και στα αντικρινά χωριά των Τρικάλων (Μάννα, Στύλια, Παναρίτι)

Όσον αφορά στη διαμονή σας στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές και βασικά η παραμονή στα Τρίκαλα, από μόνη της, είναι ένα βασικό στοιχείο της επιλογής για αυτή την εκδρομή. Το «μενού» περιλαμβάνει από όλα: μεγάλα ξενοδοχεία, σουίτες, ξύλινα σαλέ, παραδοσιακούς ξενώνες, πέτρινες κατοικίες, spa resorts.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα φάτε καλά. Αυτό είναι σίγουρο. Όλες, μα όλες, οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία της περιοχής είναι γνωστά για τα παϊδάκια και τους τοπικούς μεζέδες τους και τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρουν. Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε, στριφτή χειροποίητη τυρόπιτα, κόκορα χωριάτικο στο πήλινο και παϊδάκια σαν λουκούμια.

Μπείτε στα μαγαζάκια να πάρετε τοπικά προϊόντα – ό,τι και να βρείτε αξίζει, πιστέψτε μας!

 

Εάν σας αρέσει η κατάβαση στα χιόνια, φορέστε τα αθλητικά σας πέδιλά και απολαύστε την! Το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι μία από τις πιο ξακουστές και λατρεμένες ορεινές δραστηριότητες  των επισκεπτών στα Τρίκαλα και αποτελεί σημείο αναφοράς από το 2007!

Έτσι, αν φαντάζεστε τα Χριστούγεννα να συνδυάζονται με στολισμένες πετρόκτιστες πλατείες, παράδοση, φύση , γραφικά σπίτια και βόλτες σε δάση , αλλά παράλληλα να διατηρούν και την εύκολη πρόσβαση σε πολυσύχναστες καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες με καλό κρασί και φαγητό, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο ιδανικός προορισμός !

03/12/2023

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.