18/02/2023

Διάκριση για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μέσα από την τουριστική ταινία, με τίτλο “A surprise from Greece”

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του τόπου μας, συνεχίζει συστηματικά τις ενέργειες ανάδειξης και προώθησης της περιοχής μας. Μετά τη δημιουργία της σύγχρονης ιστοσελίδας του Δήμου και τα βίντεο που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σειρά έχει μια ταινία μυθοπλασίας, μικρού μήκους. Αυτή τη φορά οι ομορφιές της περιοχής ταξιδεύουν και εκτός εθνικών συνόρων μέσα από τη νέα ταινία τουριστικής προβολής, με τίτλο «A surprise from Greece», η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την υποψηφιότητά της για βραβείο στο φεστιβάλ τουριστικών ταινιών «Japan’s World Tourism Film Festival / International Competition, JWTFF 2023» της Ιαπωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην κατηγορία των 32 finalist από τις 1284 συμμετοχές συνολικά! Παράλληλα, διαθέτει πιθανότητες προβολής και βράβευσης στο «The Global Tourism Film Festival (GTFF) 2023», φεστιβάλ αντίστοιχης θεματολογίας, το οποίο φέτος φιλοξενείται στο Οντάριο του Καναδά.

Θεματολογία της ταινίας

Μια τετραμελής οικογένεια από το εξωτερικό διέρχεται οδικώς από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με άγνωστο τελικό προορισμό, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητό της υφίσταται σοβαρή μηχανική βλάβη. Συντετριμμένοι αρχικά για την «κακή τους τύχη» που τους αναγκάζει να μείνουν στη περιοχή για δύο ολόκληρες ημέρες, οι απροσδόκητοι επισκέπτες ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα τις ομορφιές του τόπου και πολλές από τις ευκαιρίες που αυτός προσφέρει.

Ο… μαγικός βοηθός της όλης τους περιπέτειας είναι ο μηχανικός αυτοκινήτων, που ενσαρκώνεται από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου. Πρόκειται για μια κωμική φιγούρα που υποδεικνύει στους φιλοξενούμενους μέρη, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν και δραστηριότητες που αξίζει να δοκιμάσουν κατά την παραμονή τους στο μέρος.

Βασικός στόχος κι επιμέρους πληροφορίες

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης δίνει μέσα από τις δύο εκδοχές της ταινίας, που αποτελούνται από ένα εκτενέστερο κι ένα ολιγόλεπτο βίντεο (διάρκειας 7.5’ και 3.5’, αντίστοιχα) κάποιες από τις επιλογές που έχει ο δυνητικός επισκέπτης όταν βρεθεί στον «άγνωστο παράδεισο», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Δήμο μας σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε μαζί μας.

Μέσα από τις δύο ταινίες ο θεατής έχει την ευκαιρία να «γευτεί» κάποιες από τις πεδινές και ορεινές ομορφιές του τόπου, «γεμίζοντας» με εικόνες από τα όμορφα μοναστήρια, τα μοναδικά νερά, τους λαχταριστούς καρπούς και τα λοιπά αξιοθέατα. Από την παρουσίαση της περιοχής δεν λείπουν οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης, οι κοντινοί προορισμοί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και η αξία της φιλοξενίας που προσφέρουν οι κάτοικοι.

Την τετραμελή οικογένεια παίζουν οι Θανάσης Πάγκαλος, Ρομπέρτα Θεοδωρακοπούλου, Greta Kostiukevitsiute και Αριστείδης Μούγιος. Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Παπουτσάκης*** Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο ταινίες, ακολουθώντας τους εξής συνδέσμους: https://www.youtube.com/watch?v=ilEW8GI9KZs και https://youtu.be/I1fC0Zp5go4.

 

18/02/2023

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.