Δήμος
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Image not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Λίγα Λόγια

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε το 2011 διά της συνένωσης των προϋπαρχόντων δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης βάσει των διατάξεων του προγράμματος «Καλλικράτης». Βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού Κόλπου και στέκει στους πρόποδες της Ζήρειας διαμορφώνοντας ένα ανάγλυφο αντιθέσεων.

Ιστορικό Σημείωμα

Την ονομασία του το Ξυλόκαστρο την πήρε από έναν ξύλινο στρατώνα που βρισκόταν σε λόφο κοντά στον ποταμό Σύθα, και λειτουργούσε ώς παρατηρητήριο. Από εκεί η φρουρά είχε οπτική επαφή με τα κάστρα του Ζεμενού και της Πελλήνης, μπορούσε να ελέγχει κάθε κίνηση στον Κορινθιακό κόλπο, να εποπτεύει το λιμάνι των Αριστοναυτών και να ενημερώνει με σήματα καπνού την διοίκηση των παραπάνω κάστρων. Οι ντόπιοι, στον ξύλινο αυτό στρατώνα - παρατηρητήριο, έδωσαν την ονομασία «Ξύλινο κάστρο», και όλη η γύρω περιοχή ονομάστηκε Ξυλόκαστρο. Τον 18ο αιώνα το Ξυλόκαστρο, ο Οξώκαμπος, όπως λεγόταν τότε, είχε λίγα σπίτια που χρησίμευαν περισσότερο ως αποθήκες προϊόντων και ανήκαν σε Τρικαλίτες. Η περιοχή ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος σκεπασμένη με πυκνό δάσος από πεύκα και σχίνα, Ο σημερινός Πευκιάς του Ξυλοκάστρου είναι λείψανο του δάσους εκείνου.

Ανακαλύψτε την όμορφη Κορινθία!

Περιηγηθείτε και εξερευνήστε τα αξιοθέατα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Εναλλακτικός Τουρισμός

Θρησκευτικός Τουρισμός

Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου
___
Στη κεντρική πλατεία του Ξυλοκάστρου βρίσκεται ο ιστορικός ιερός μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου (1910). Με περίφημο αρχιτεκτονικό ρυθμό και εκφραστική αγιογράφηση αποτελεί ενα πολύτιμο θρησκευτικό κόσμημα για τη περιοχή. Ο Άγιος Βλάσιος είναι πολιούχος και προστάτης της Πόλης .

Αθλητικός Τουρισμός

Φαράγγι Αγίου Λούκα-Καλλιθέας
___
Το φαράγγι Άγιου Λουκά - Καλλιθέας που βρίσκεται στην περιοχή του Ξυλόκαστρου έχει συνολικό μήκος περίπου 2km και υψομετρική διαφορά 350 μέτρα. Συνολικά έχει 26 τεχνικές καταβάσεις - jumps.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Ορεινοί Οικισμοί

Δραστηριότητες

Αποκτήστε μοναδικές εμπειρίες με πληθώρα επιλογών από Δραστηριότητες & Αθλήματα που διεξάγονται στο Νόμο Κορινθίας!

https://korinthiaguide.com
Δάσος Βελίνας Διαδρομές με ποδήλατο

Απολαύστε μια υπεροχή διαδρομή που κινείται σε δασικούς δρόμους άσφαλτο και μονοπάτια.

https://korinthiaguide.com
Πεζοπορία

Μοναδικές διαδρομές για αυτούς που λατρεύουν την φύση, μέσα από πυκνά δάση και πλαγιές.

https://korinthiaguide.com
Αποδράσεις με όχημα

Αποδράσεις με 4Χ4 για τους λάτρεις του είδους σε μοναδικές διαδρομές. Υπάρχουν αναρίθμητα μέρη για να πάτε με το τζιπ σας.

Canyoning

Το φαράγγι Άγιου Λουκά - Καλλιθέας που βρίσκεται στην περιοχή του Ξυλόκαστρου έχει συνολικό μήκος περίπου 2km και υψομετρική διαφορά 350 μέτρα.

Παραλίες Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στην Κορινθία θα βρείτε οργανωμένες παραλίες, αλλά και δυσπρόσιτα σημεία για να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού

Εκδηλώσεις

Μάθετε τα πάντα για την ψυχαγωγία σας στον νόμο Κορινθίας

Trip Plan

Οργανώστε το ταξίδι σας! Προγραμματίστε τις διακοπές ή την επίσκεψής σας στην περιοχή.Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε το πλανο σας για διευκόλυνσή σας.

Εξυπνος Χάρτης

Χρησιμοποιήστε τον έξυπνο χάρτη για να διευκολύνετε την διαμονή σας. Οργανώσει αυτόματα μια λίστα με τις πλησιέστερες και σημαντικότερες για εσάς επιλογές γύρω σας!

Διαδραστικός Εξυπνος Χάρτης

Χρησιμοποιήστε τον έξυπνο χάρτη για να διευκολύνετε την διαμονή σας.Επιτρέψτε στον χάρτη να κάνει λήψη της τοποθεσία σας και να οργανώσει αυτόματα μια λίστα με τις πλησιέστερες και σημαντικότερες για εσάς επιλογές γύρω σας!

Trip Plan

Οργανώστε το ταξίδι σας! Προγραμματίστε τις διακοπές ή την επίσκεψής σας στην περιοχή.Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε το πλανο σας για διευκόλυνσή σας.

 

Επισκεφτείτε Την Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου

Μετάβαση στο περιεχόμενο