18/02/2023

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2023: Ανοιχτό κάλεσμα προς τους δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για συμμετοχή και κατάθεση ιδεών

Οι Αριστονάυτες ξανάρχονται στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης…
Aristonautes are coming back to the Municipality of Xylokastro-Evrostini…
#festival #summer #art

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες, μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το καλοκαίρι του 2022 από το Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης σε συνεργασία με το ANIMASYROS. Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια, αξιοποιώντας διαφορετικά σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ στοχεύουν στη διάχυση της τέχνης, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, που προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις δράσεις και να βιώσουν τον τόπο τους διαφορετικά. Ταυτόχρονα, και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν και πάλι τις ομορφιές και τις δυνατότητες της περιοχής, μέσα από ένα διαφορετικό βλέμμα.

Φέτος, το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2023 απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς του δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους  και τις ιδέες τους  για το πρόγραμμα του επόμενου Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τι 29/6 έως και τις 2/7/2023! Η καλλιτεχνική ομάδα του Φεστιβάλ καταβάλει κάθε προσπάθεια να εντάξει κατά το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και ομάδες στο πρόγραμμα των ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ 2023.

Η θεματική του φετινού Φεστιβάλ είναι «Με το βλέμμα του θεατή». Πώς μπορεί να αποτυπώσει ένα έργο τέχνης την οπτική του θεατή σε αυτό; Πώς η σημερινή καλλιτεχνική δημιουργία λαμβάνει υπόψη της, σε επίπεδο έμπνευσης και διάχυσης, την υποδοχή της από το κοινό; Όλες οι δράσεις του φετινού Φεστιβάλ σχεδιάζονται γύρω από τον συγκεκριμένο άξονα. Έτσι και οι δημιουργοί του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλούνται να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη θεματική και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τα παρακάτω πεδία:

  • Εικαστικά (συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής)
  • Θέατρο (συμμετοχή σε θεατρικό εργαστήριο)
  • Ποίηση (συμμετοχή σε ποιητικό εργαστήριο)
  • Άλλο (διευκρινίστε)

Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα

18/02/2023

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.