Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

Στυμφαλία ΑΕΒΕ

previous arrow
next arrow
Slider

Οι άνθρωποι της "Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε." - τρεις γενιές τυροκόμοι - έχουν έναν ακόμη λόγο να νιώθουν υπερήφανοι και σίγουροι για τη μοναδική φέτα που παράγουν.

Οι άνθρωποι της "Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε." - τρεις γενιές τυροκόμοι - έχουν έναν ακόμη λόγο να νιώθουν υπερήφανοι και σίγουροι για τη μοναδική φέτα που παράγουν.

Αυτοματοποίηση

Η αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής της παραδοσιακής γιαούρτης το 2008 και αντίστοιχα, της γραμμής παραγωγής φέτας το 2012 αποτελούν επενδύσεις με σκοπό τη βελτίωση και την σταθεροποίηση της ποιότητας μέσα από απόλυτες συνθήκες υγιεινής.

Σύγχρονο Τυροκομείο

Οι νέες εγκαταστάσεις της Στυμφαλίας που εγκαινιάστηκαν το 1995, με τις πλέον ιδανικές συνθήκες υγεινής, αποτελούν ένα απ' τα πιό σύγχρονα τυροκομεία της Ελλάδας. Εκεί που η παράδοση και η τεχνολογία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Ποιοτικός Έλεγχος

Σε κάθε παράδοση γάλακτος λαμβάνεται ένα δείγμα από κάθε γαλακτοπαραγωγό. Όλα αυτά τα δείγματα πηγαίνουν στο κεντρικό εργαστήριο Ελέγχου ποιότητας της "Στυμφαλία Α.Ε."

Εξαγωγές

Η στροφή της εταιρείας προς το εξωτερικό, βρήκε θετική ανταπόκριση. Αυτή την στιγμή, οι εξαγωγές γίνονται στην Αγγλία, Ν. Ζηλανδία, Αμερική, Γαλλία, Κύπρο, Αισθονία,Νορβηγία και Ολλανδία

Βιολογικά Προϊόντα

Όλα τα προϊόντα που παράγονται από την "Στυμφαλία Α.Ε." μπορούν να χαρακτηριστούν βιολογικά προϊόντα επειδή παράγονται από γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής με την απόλυτη και εγγυημένη απουσία εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων ή άλλων ρυπαντών.

Οπτικοακουστικό Υλικό

Η ιστορία μας

H πορεία της "Στυμφαλία Α.Ε." ξεκινάει το 1936 απ' τον Μάρκο Β. Λέγγα. Ήταν και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση περνώντας από πατέρα σε υιό. Ο Μάρκος Λέγγας είχε ένα παντοπωλείο στο ορεινό χωριό Καλιάνοι Κορινθίας το οποίο διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του Όλγα και αργότερα με τα πέντε παιδιά του.

 • 1942

  Η Αρχή

  Μεγέθυνση

  Η παραγωγή της φέτας ξεκίνησε αρχικά στη Φλαμπουρίτσα, μια τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Ζήρεια, όπου γινόταν η παραγωγή και η ωρίμανση. Αργότερα, το 1942, η παραγωγή γινόταν στο υπόγειο του σπιτιού του.

 • 1960

  Εδραίωση στην Κορινθία

  Μεγέθυνση

  Λίγα χρόνια αργότερα, το 1960, φτιάχτηκε ένα καινούργιο - σύγχρονο για την εποχή του τυροκομείο, το οποίο εφοδίαζε με τα προϊόντα του (φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυζήθρα) σχεδόν όλο το νομό Κορινθίας.

 • 1994

  Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

  Μεγέθυνση

  Το 1994 κατασκευάζονται οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεχωριστούς χώρους παραγωγής για το κάθε είδος καθώς και χώρους ωρίμανσης φέτας και γραβιέρας, αποθηκευτικούς χώρους ψύξης του γάλακτος (παγολεκάνες), χημείο για τον ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος, ψυγεία, αποθήκες, γραφεία - λογιστήριο, υπόστεγα, αποδυτήρια και δωμάτια για το προσωπικό.

 • 2002

  Η περίοδος της Τυποποίησης

  Μεγέθυνση

  Το 2002 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στο χώρο της τυποποίησης των προϊόντων. Η τυποποίηση γίνεται σε συσκευασίες vacuum για τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.

 • 2007

  Περίοδος νέων Επενδύσεων

  Το 2007 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε σε επενδύσεις που αφορούν νέες εγκαταστάσεις για τη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης, επιδορπίων και σκληρών τυριών, αποθηκευτικών χώρων και βιολογικού καθαρισμού. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα.

 • 2012

  Αυτοματοποίηση

  Μεγέθυνση

  Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στην αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής φέτας καθώς και σε καινούριους χώρους ψυγείων και τυποποίησης.

 • 2013

  Εξαγωγική Περίοδος

  Η Στυμφαλία Α.Ε. εκτός από την εγχώρια αγορά, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στο εξωτερικό. Αρχικά τα προϊόντα της εξάγονται σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία. Στόχος... να γευτεί όλο και περισσότερος κόσμος τα αγνά προϊόντα της!

Υποδομή

Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ με έδρα του Καλιάνους Κορινθίας δραστηροποιείται στον χώρο της τυροκομίας και της γαλακτοκομίας.
Οι νέες πρότυπες εγκαταστάσεις της Στυμφαλίας που εγκαινιάστηκαν το 1995, με τις πλέον ιδανικές συνθήκες υγεινής, αποτελούν ένα απ' τα πιό σύγχρονα τυροκομεία της Ελλάδας. Εκεί που η παράδοση και η τεχνολογία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Από τη συλλογή της πρώτης ύλης και τη μετατροπή της σε προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, από το δίκτυο της "Στυμφαλία Α.Ε.", σε κάθε στάδιο εφαρμόζονται βασικοί κανόνες υγιεινής για να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Η συγκέντρωση του γάλακτος από τους παραγωγούς - κτηνοτρόφους γίνεται σε ψυγεία - παγολεκάνες, τις οποίες παραχωρεί η "Στυμφαλία Α.Ε.", με στόχο μια πρώτη ύλη με χαμηλό μικροβιακό φορτίο που διατηρείται ώς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η συλλογή του γάλακτος απ' τις παγολεκάνες γίνεται με αυτοκίνητα - βυτία της εταιρείας, το οποίο διατηρεί το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία.Στο χώρο του τυροκομείου στεγάζονται μηχανήματα τα οποία μετά την παραλαβή του γάλακτος ξεκινούν και δουλεύουν σαν αλυσίδα για την παραγωγή των προϊόντων.
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Τα Προϊόντα Μας

Φέτα Π.Ο.Π. Ζήρειας
σε Ξύλινο Βαρέλι

Μαλακό τυρί με ελαφρώς πικάντικη και υπόξινη γεύση, που συντηρείται μέσα σε άλμη αφού πρώτα μπει σε Ξύλινο Βαρέλι.
Η φέτα είναι τυρί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου. Η φέτα είναι πολύτιμη τροφή για τον οργανισμό μας, καθώς περιέχει πρωτεϊνες και ασβέστιο.

Φέτα Π.Ο.Π. Ζήρειας
σε Δοχείο

Μαλακό τυρί με ελαφρώς πικάντικη και υπόξινη γεύση, που συντηρείται μέσα σε άλμη αφού πρώτα μπει σε λευκοσίδηρα δοχεία.
Η φέτα είναι τυρί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου. Η φέτα είναι πολύτιμη τροφή για τον οργανισμό μας, καθώς περιέχει πρωτεϊνες και ασβέστιο.

Μυζήθρα

Η Μυζήθρα είναι ένα Παραδοσιακό είδος τυριού. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο τυρόγαλο με προσθήκη φρέσκου γάλακτος.
Έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση.
Χρησιμοποιείται κυρίως στα ζυμαρικά. Είναι τυρί με λίγα λιπαρά του οποίοιυ δεν αλλοιώνεται η γεύση και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της απουσίας υγρασίας.

Ανθότυρο

Παράγεται από αιγοπρόβειο τυρόγαλο και φρέσκο γάλα. Έχει υγρασία 70% max και λίπος επί ξηρού 50% min.
Συνδυάζει την ευχάριστη, γεμάτη γεύση και την πλούσια διατροφική αξία με τα λιγότερα λιπαρά και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Το ανθότυρο είναι πηγή θρεπτικών συστατικών.

Ζηρειοτύρι

Το Ζηρειοτύρι είναι ένα σκληρό παραδοσιακό τυρί με ξεχωριστή ελαφρά πικάντικη γεύση, που παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό για σαγανάκι και τυρόπιτες ή τριμένο σε μακαρόνια. Σερβίρεται και ως επιτραπέζιο.
Έχει αλμυρή και πιάντικη γεύση με ευχάριστο άρωμα, που επιτυγχάνεται μετά από ωρίμανση τουλάχιστον 3 μηνών.
Διατίθεται και με κόκκους πιπεριού ή ρίγανης.

Γραβιέρα

Η Γραβιέρα είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό σκληρό κίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Έχει ελαφρώς υπόγλυκη ηεύση ή πικάντικη κι έχει μικρές τρυπούλες.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ασβέστιο και βιταμίνες.

Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί.

Πρόβειο Παραδοσιακό Γιαούρτι

Παρασκευάζεται 100% από Ελληνικό πρόβειο γάλα. Τα λιπαρά του είναι 6,6% και περιέχει υψηλό ποσοστό από πρωτεϊνες, φώσφορο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β και Β12.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών συμβάλλει στην γρήγορη ανάπτυξη του οργανισμού και στην διατήρηση της καλής υγείας του.
Περιέχει επίσης ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.
Το γιαούρτι έχει αντισηπτικές ιδιότητεςλόγω μιας ουσίας που περιέχει, του γαλακτικού οξέος, που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.
Σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε πως ένα από τα βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι, καταστέλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν τον όγκο στο παχύ έντερο

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι γλύκισμα, το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα μαζί με ζάχαρη, άμυλο και βανίλια.

Κρέμα

Επιδόρπιο που παρασκευάζεται από φρέσκο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, βανίλια, άμυλο και ζάχαρη.

Βούτυρο Γάλακτος

Το βούτυρο είναι προϊόν που παράγεται μετά από επεξεργασία, από το λίπος του φρέσκου γάλακτος.
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και λιγότερο σε βιταμίνη D.
Περιέχει κυρίως κορεσμένα και λιγότερο ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Στραγγιστό

Το στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι Λέγγα παρασκευάζεται από 100% ελληνικό πρόβειο γάλα. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το παραδοσιακό.
Τα λιπαρά του είναι 10%.
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Κατσικίσιο Τυρί

Τυρί με ελαφριά γεύση και πικάντικο χαρακτήρα

Φλαμπουρίτσα

Ημίσκληρο χειροποίητο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα ιδανικό για ψητό σχάρας και για σαλάτες.

Συσκευασία Vacuum 300gr, Συσκευασία 1kgr
Είδος Τυροκομικό
Ιδανικό για Φητό σχάρας, Σαλάτες
Προέλευση Γάλακτος Ελληνικό, Αιγοπρόβειο
Γεύση Αλμυρή, Πικάντικη

Φορμαλέγγα

Ημίσκληρο χειροποίητο τυρί ιδανικό για σαγανάκι

Συσκευασία Vacuum 300gr
Είδος Τυροκομικό
Ιδανικό για Σαγανάκι
Προέλευση Γάλακτος Ελληνικό, Αιγοπρόβειο
Γεύση Αλμυρή, Πικάντικη

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Πιστοποιήσεις

haccpΗ Στυμφαλία επέβαλε στον εαυτό της ποιοτικούς καόνες, οι οποίοι είναι σε πολλά σημεία τους αυστηρότεροι απο τις ρυθμίσεις και τους κανόνες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί τροφίμων.
Εφαρμόζει ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Ποιοτικής Διαχείρισης στην παραγωγή των προϊόντων της, που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της επιχείρησης, την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την παραγωγή και την υγιεινή.
Αυτό το σύστημα βασίζεται στις αρχές που οριοθετεί η Ανάλυση Κινδύνων και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HAACP - Hazard Analysis Critical Control Point) και αποτελεί την εγγύηση της ποιότητας και ασφάλειας του προϊόντος.Η Στυμφαλία παράγει προϊόντα που διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα, είναι υγιεινά, ασφαλή και τυροκομούνται με αίσθημα ευθύνης.
 
 
agrocert1 engΗ εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τον AGROCERT - Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. (Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων) με αριθμό Πιστοποιητικού ΠΟΓ/394-7348.06 και σύμφωνα με το σύστημα ISO 22000:2005 (HACCP) & ISO 9001:2000

Διαδραστικός Χάρτης

Share

Μετάβαση στο περιεχόμενο