Γραμμή του Χρόνου

Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης

Στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου», αναπτύσσονται, προβάλλονται και υλοποιούνται μία σειρά από εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα που σκοπό τους έχουν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής μας. Παράλληλα προάγεται η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της και αναδεικνύεται η συμβολή των επιμέρους κλάδων της (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία, Μηχανική, κτλ.) στην εξέλιξη του κόσμου.
Το όραμα μας είναι μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσονται στην «Γραμμή του Χρόνου»,οι ενήλικοι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τις εξελίξεις της καθώς και να μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και Σύγχρονης Ιστορίας διότι η ιστορική γνώση σε ένα έθνος είναι βασική προϋπόθεση για την συνέχειά του στον Χρόνο.

Πρόγραμμα «6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ»: Από την Αρχαία Δίολκο … στη Διώρυγα της Κορίνθου

Η συνολική χρονική διάρκεια του προγράμματος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο κάθε ομάδας επισκεπτών

Λίγα λόγια

Μέσω της ιστοριογραμμής και κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων με την χρήση πλούσιου και ιστορικά-επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού (φωτογραφιών, κειμένων, βίντεο animation) ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την αρχαία δίολκο, το Εξαμίλιο τείχος, την ιστορία των προσπαθειών διάνοιξης του Ισθμού και την σύνδεσή τους με τις λοιπές επιστήμες (μηχανική, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία).

Ξενάγηση

Αρχαία Δίολκος

Εξαμίλιο τείχος

Διώρυγα Κορίνθου

Επιστήμη & Τεχνολογία

Επιστήμη & Τεχνολογία επιστρατεύονται για να συνδέσουν με ευχάριστο τρόπο τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα τεχνικά έργα της ανθρωπότητας.

Πειράματα Φυσικής

Εύκολα και συνάμα διασκεδαστικά, όπου ο επισκέπτης κατανοεί και βιώνει τη μεγάλη πρακτική σημασία της Αρχαίας Διόλκου, αυτού του σπουδαίου τεχνολογικού επιτεύγματος των αρχαίων Κορινθίων, για εμπορικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.

Εφαρμογή Sandbox

για την προσομοίωση της διάνοιξης του Ισθμού (επαυξημένη πραγματικότητα).

3D Experience - Εικονική πτήση

με συσκευές εικονικής πραγματικότητας πάνω από τον Κορινθιακό & Σαρωνικό κόλπο, το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, τον αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων.

Μόνιμη Έκθεση

Η Ναυπηγική στην Ελλάδα

Ο επισκέπτης μπορεί να περιεργαστεί και να ανακαλύψει μια σειρά από σπάνια ξύλινα ομοιώματα πλοίων σε κλίμακα, πολλά εκ των οποίων σχετίζονται διαχρονικά με την Κόρινθο:

  • η Τριήρης

  • η Αθηναϊκή Διήρης

  • η Σάμαινα

  • ο Βυζαντινός Δρόμωνας

είναι μερικά από τα πλοία της μοναδικής αυτής συλλογής, κατασκευασμένα στο χέρι και με κάθε λεπτομέρεια, πιστά αντίγραφα των πραγματικών πλοίων που παίρνουν μαζί τους τον επισκέπτη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.

previous arrow
next arrow
Slider

Βιωματικό Εργαστήριο

Βιωματικό Εργαστήριο Αρχαίας Κορινθιακής κούκλας (Πλαγγόνας)

Η πλαγγόνα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια στην αρχαία Κόρινθο.

Το Εργαστήριο γίνεται με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της υπεύθυνης Εργαστηρίων θεάτρου-κουκλοθεάτρου του Κέντρου.

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο είναι ενήλικες, παιδιά ή οικογένειες .

Περιεχόμενο του Εργαστηρίου:

Σύντομη βιντεοπροβολή με ιστορική αναδρομή  σχετική με τα ειδώλια από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα.

Κατασκευή πλαγγόνας, την οποία στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό, αποκομίζοντας μία μοναδική και συναρπαστική εμπειρία.

Αυτοσχεδιασμός με  αρχαία ελληνική μουσική & κίνηση των πλαγγόνων και παρουσίαση των βασικών αρχών της κίνησης στο κουκλοθέατρο.

previous arrow
next arrow
Slider

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Βίντεο

Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Πληροφορίες

  • Μπουμπουλίνας 54 Ποσειδωνία, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100

Διαδραστικός Χάρτης

Share

Περισσότερα Για Τον Νομό

Κορινθίων

Αξιοθέατα

Κορινθίων

Δραστηριότητες

Κορινθίων

Παραλίες