Γεύση Ελλάδας. Από την γη...στο τραπέζι σας

 

Η καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας, ονομαζόταν κατά την κλασική αρχαιότητα «Φλιασία χώρα». Ο Φλίας, οικιστής της πόλης-κράτους Φλιούς, αναφέρεται στις πηγές ως πλούσιος χάρη στα αμπέλια που είχε χαρίσει στην περιοχή ο πατέρας του Διόνυσος. Μάλιστα, τα νομίσματα της Φλιούς είχαν σύμβολα του Διονύσου, θεού της Αμπέλου και του Οίνου.

legas
Οινοποιείο Μπαραφάκα

Το οινοποιείο Μπαραφάκα παράγει 150,000 φιάλες τον χρόνο, από τις οποίες οι ετικέτες είναι οι εξής: ’Αμπέλου Ιδέα’ Νεμέα Ερυθρός,’ Αμπέλου Ιδέα’ Λευκός και η ‘Αμπέλου Ιδέα’ Ροζέ.Επίσης, η ετικέτα Νεμεά Π.Ο.Π, ένα παλαιωμένο κρασί , το Fessi από τις ποικιλίες Αγιωργήτικο- Cabernet Sauvignon, επίσης παλαιωμένο κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.’Χίλια χρόνια’ είναι η ονομασία του λευκού Chardonnay, το οποίο έχει παλαιώσει και αυτό για 3 μήνες σε βαρέλι γαλλικης ακακιας και τέλος το ‘Φυλαχτό’ ένα γλυκό κρασί προερχόμενο από την ποικιλία Ασύρτικο. ‘Όλα τα κρασιά του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει μεγαλες διακρισεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

Ένα γαστρονομικό θαύμα που χρονολογείται τουλάχιστον 8.000 έτη. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ευρώπη. Ιδιαίτερης εκτίμησης των Ελλήνων χαίρει το τυρί. Συνολικά έχουν καταγραφεί 70 είδη τυριών και από αυτά τα 21 έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόντα ΠΟΠ . Στην Πελοπόννησο (μεταξύ άλλων περιοχών) έχει αναγνωρισθεί ώς ΠΟΠ ελληνικό τυρί η "ΦΕΤΑ" .

legasΣτυμφαλία Α.Ε.Β.Ε.

Το τυροκομείο μας βρίσκεται στο χωριό Καλιάνοι, πρωτεύουσα του Δήμου Σικυωνίων (Στυμφαλία) , στην ορεινή Κορινθία.
Παράγουμε τυρί από το 1936 και από το 1997 εγκαινιάσαμε τις νέες μας εγκαταστάσεις. Το τυροκομείο μας είναι ένα από τα πλέον συγχρονα της Ελλάδας, με τις πλέον ιδανικές συνθήκες υγιεινής και με σταθερό σύστημα ψύξης του γάλακτος.
Συλλέγοντας γάλα άριστης ποιότητας από ντόπιους παραγωγούς αυστηρά εκλεγμένους από τα βοσκοτόπια της Ζήρειας, παράγουμε, χρόνια τώρα, φέτα και γιαούρτι εξαιρετικής ποιότητας, με αναλλοίωτα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής συνταγής.

Αυθεντικές συνταγές, φτιαγμένες με τον τρόπο που μας έδειξαν οι παλιότεροι με υλικά αγνά από την τοπική φύση, καμωμένα με μεράκι και αγάπη για αυτούς που θα τις γευτούν.
Εργαστήριο ζυμαρικών ⋘ Ρούλα ⋙

Εκεί που η παράδοση συναντά... τη γεύση.
Στο Μεσινό , Φενεού Κορινθίας έχει την έδρα του το παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών ⋘ Ρούλα ⋙.Αυθεντικές συνταγές, φτιαγμένες με τον τρόπο που μας έδειξαν οι παλιότεροι με υλικά αγνά από την τοπική φύση, καμωμένα με μεράκι και αγάπη για αυτούς που θα τις γευτούν. Χυλοπίτες, λαζάνια, κριθαράκι και διάφορα άλλα ζυμαρικά με αυγά και γάλα από οικόσιτα ζώα μας θυμίζουν και αναβιώνουν αγαπημένες ξεχασμένες γεύσεις.

Χάρις τον ευλογημένο τόπο της ορεινής Κορινθίας παράγονται τα φυτά και οι καρποί μιας ολόκληρης οικογένειας οσπρίων! Ελεγμένα και πιστοποιημένα που τα κάνουν να  ξεχωρίσουν για την ποιότητά τους.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις, αλλά και στο πρωινό, το σνακ ή το γεύμα μας.

'Μαύρο χρυσό''... έτσι την ονόμαζαν παλιότερα στην Ελλάδα και αυτό όχι μόνο γιατί αποτελούσε το νούμερο ένα αγαθό εξαγωγής,αλλά και γιατί οι άνθρωποι της εποχής καταλάβαιναν τις ευεργετικές της ιδιότητες εντάσσοντας την στο διαιτολόγιό τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο