Τρίκαλα Κορινθίας

Mε λίγα λόγια

Add Trip Plan Remove Trip Plan

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα παραδοσιακό χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου ενώ είναι ο πιο αρχαίος οικισμός της περιοχής χτισμένος στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10 αιώνα.
Το χωριό χωρίζεται σε τρείς οικισμούς:

Τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μέτρων, τα Μεσαία Τρίκαλα στα 1000 μέτρα και τέλος τα Άνω Τρίκαλα που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1100 μέτρα.
Τα Τρίκαλα υπήρξαν πατρίδα των Νοταραίων, ισχυρών προεστών της Κορινθίας.

Στα Άνω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα, που αξίζει να επισκεφτείτε , όπως ο περίφημος ναός του Αγ. Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από το 10ο αιώνα, το Αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου. Επίσης το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Βλασίου, το οποίο χτίστηκε το 1400 κοντά στον τόπο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του.

Στα Μεσαία Τρίκαλα, θα απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας, που κόβουν την ανάσα!
Πρόκειται για οικισμό που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με νέα κτίσματα φτιαγμένα με μεράκι, από πέτρα και ξύλο. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί η Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700, από το μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Νοταρά.

Στη συνοικία των Κάτω Τρικάλων υπάρχουν πολλές πανέμορφες πηγές, όπως η Βρύση Καλογήρου, η Μεγάλη Βρύση, Γούρνα και άλλες πολλές. Στο κέντρο του χωριού θα συναντήσετε την εντυπωσιακή πετρόκτιστη πλατεία που τη συντροφεύουν δύο υπεραιωνόβια πλατάνια. Επισκεφτείτε σίγουρα τη λιθόχτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Χτίστηκε το 1697 και ξεχωρίζει για τις εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες του, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.