Καίσαρι Κορινθίας

Mε λίγα λόγια

Add Trip Plan Remove Trip Plan

To Καίσαρι Κορινθίας βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Κυλλήνη (Ζήρεια) σε υψόμετρο 800μ. και απέχει 20χλμ. από τη θάλασσα.
Ξεκάθαρα αποτελεί στολίδι του υπέροχου κάμπου καθώς είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο μέσα σε ένα φυσικό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς και φημίζεται για το ορεινό του κλίμα και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του.

Στο χωριό δεσπόζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ σε λόφο κοντά στο χωριό διακρίνεται ένας μεσαιωνικός κυκλικός πύργος με το τουρκικό όνομα Γουλάς, χτισμένος πιθανόν από υλικό αρχαίου ναού της ελληνιστικής εποχής που υπήρχε εκεί, προσφέροντας απλόχερα μία πανοραμική θέα του κάμπου. Ο Γουλάς από την θέση του ελέγχει το πέρασμα της κοιλάδας του Καισαρίου προς την Στυμφαλία και έχει οπτική επαφή με μερικά γειτονικά φρούρια της περιοχής.
Στο Καίσαρι θα απολαύσεις τον καφέ σου στη λιθόχτιστη πλατεία του χωριού, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, και θα αναπνεύσεις καθαρό, βουνίσιο αέρα.
Το χωριό είναι κατάλληλο για πεζοπορία στα διάφορα δασικά μονοπάτια που διαθέτει. Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε από νέους, είτε από το Δήμο Στυμφαλίας στον οποίο ανήκει.
Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη Μονή της Παναγίας, η οποία βρίσκεται ανατολικά του χωριού, σε μια καταπράσινη και ήσυχη τοποθεσία.

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.