ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού απο το 1920 στην περιοχή της Νεμέας

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού απο το 1920 στην περιοχή της Νεμέας

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού απο το 1920 στην περιοχή της Νεμέας

Slider


Το κρασί μας

Το οινοποιείο Μπαραφάκα παράγει 150,000 φιάλες τον χρόνο, από τις οποίες οι ετικέτες είναι οι εξής: ’Αμπέλου Ιδέα’ Νεμέα Ερυθρός,’ Αμπέλου Ιδέα’ Λευκός και η ‘Αμπέλου Ιδέα’ Ροζέ.Επίσης, η ετικέτα Νεμεά Π.Ο.Π, ένα παλαιωμένο κρασί , το Fessi από τις ποικιλίες Αγιωργήτικο- Cabernet Sauvignon, επίσης παλαιωμένο κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.’Χίλια χρόνια’ είναι η ονομασία του λευκού Chardonnay, το οποίο έχει παλαιώσει και αυτό για 3 μήνες σε βαρέλι γαλλικης ακακιας και τέλος το ‘Φυλαχτό’ ένα γλυκό κρασί προερχόμενο από την ποικιλία Ασύρτικο. ‘Όλα τα κρασιά του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει μεγαλες διακρισεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1920


Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού από το 1920 στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής μας και ειδικά της οικογένειάς μας και οι παππούδες μας καλλιεργούσαν αμπέλια. Από μικροί ασχοληθήκαμε με τα αμπέλια, εκεί παίζαμε, εκεί μεγαλώσαμε. Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς μας, εμάς και τα παιδιά μας.Αυτά μας έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουμε στόχους στη ζωή μας και να κάνουμε όνειρα.

2002


Το οινοποιείο Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

2004


Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία.Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. Όλα τα κρασιά του κτήματος παράγονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των 140 σήμερα στρεμμάτων. Στο Κτήμα Μπαραφάκα η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τα μέλη της οικογενείας.

H πρώτη ύλη

Η παραγωγή προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 140 στρεμμάτων.Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διάφορες περιοχές της ζώνης Π.Ο.Π της Νεμέας και καλιεργούνται σε υψόμετρο απο 200μ. έως 815μ. όπου είναι το υψηλότερο σημείο της ζώνης.

Η διαδικασία

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Βραβεύσεις

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Σημεία Διάθεσης

B. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
23ο ΧΛΜ ΝΕΟ ΑΘΗΝΩN- ΛΑΜΙΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ: 214 6876200

FAX: 214 6876210

EMAIL: info@karoulias.gr

Πληροφορίες

ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ Ε. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γεωργικές Επιχειρήσεις

Διαδραστικός Χάρτης

Share

Μετάβαση στο περιεχόμενο