04/08/2019

Νεμέα : Οίνος ευφραίνει …

 

«Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και οφείλουμε να συμφωνήσουμε γιατί, όπως και να ’χει, αυτοί με τόσα συμπόσια που έκαναν κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Ξεκινώντας απ’ την αρχαιότητα και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας η Νεμέα είναι γνωστή για τα αμπέλια της, τα κρασιά της, τις γεύσεις τους και τις τιμητικές γιορτές που είναι αφιερωμένες σ’ αυτά.

Εμείς μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως οι τυχεροί της υπόθεσης καθώς βρισκόμαστε δίπλα στη Νεμέα την κύρια πηγή παραγωγής σταφυλιών της ποικιλίας «Αγιωργίτικο», από το οποίο παράγονται περίφημα κρασιά με κορυφαία τα κρασιά ονομασίας προελεύσεως (Π.Ο.Π.) ΝΕΜΕΑ.

Οι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη Νεμέα είναι αρκετοί….

Η ιστορία της πόλης είναι μοναδική. Η Νεμέα είναι μια έκπληξη, και αξίζει κανείς να αφιερώσει τον χρόνο του, στα μοναδικά αξιοθέατα της και να χαρεί την ζωντάνια των ντόπιων.

Είναι μια όμορφη περιοχή με έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου, έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους αμπελώνες στα Βαλκάνια και με μεγάλη ιστορία γύρω από το κρασί.

Αυτή την ιστορία γιορτάζουν κάθε χρόνο οι Νεμεάτες οινοπαραγωγοί διοργανώνοντας τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας».  Όλα τα οινοποιεία παραμένουν ανοιχτά για τους οινόφιλους επισκέπτες και διοργανώνουν το καθένα τις δικές του εκδηλώσεις.

Φέτος η γιορτή θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου , από Παρασκευή 30 Αυγούστου έως Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου .

Εμείς θα είμαστε εκεί, και σας προ(σ)καλούμε να κάνετε και εσείς το ίδιο!

Καλές οινοτουριστικές εξορμήσεις σε όλους μας, λοιπόν!…

 

 

Korinthiaguide Team

Λιβάνου Δροσερή

04/08/2019

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.