24/05/2020

Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου

Όταν το ζητούμενο είναι η αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, η χαλάρωση και η περιποίηση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μέθοδο υδροθεραπείας .
Στην Ελλάδα, η φύση υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη στον τομέα των Ιαματικών Πηγών, αφού είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε ποικιλία και θεραπευτική αξία Ιαματικών Νερών.
Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τη θεραπευτική επίδραση των Ιαματικών Νερών στον άνθρωπο, ενώ ο Ιπποκράτης ήταν αυτός που ασχολήθηκε συστηματικά με το αντικείμενο, κατηγοριοποίησε τις πηγές και κατέγραψε τις ασθένειες στις οποίες είχαν ευεργετική δράση.
Η πανάρχαια αυτή δραστηριότητα φροντίδας και υγείας για τον άνθρωπο, βρίσκει σήμερα την σύγχρονη έκφρασή της στο Λουτράκι, μέσα από μια παράδοση αιώνων.
Ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα , οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της (Λουτρά = Λουτράκι). Η αρχαία πόλη των «Θερμών», το σημερινό Λουτράκι, συνδέεται μυθολογικά με τη θεά «Θερμία» Αρτέμιδα, προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών και από την αρχαιότητα θεωρείτο η αγαπημένη πόλη των θεών.
Οι πηγές του Λουτρακίου, παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν, στο διάβα των αιώνων θεραπεία αλλά και πρόληψη σε πλήθος παθήσεων. Έχει διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία προάγει την ευεξία και την αναζωογόνηση σώματος, ενώ τα ευεργετικά αποτελέσματα του ιαματικού νερού είναι γνωστά ήδη από τον Ξενοφώντα, ο οποίος αναφέρει την χρήση τους από τους Σπαρτιάτες.
Η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου και του Ιαματικού Τουρισμού αρχίζει το 1847, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη. Το 1855 δημιουργούνται οι πρώτες ξύλινες λουτρικές εγκαταστάσεις με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτές αντικαταστάθηκαν από λιθόκτιστες. Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασικό κτίριο των Λουτρών Πολυτελείας, το οποίο επισκεπτόταν για θεραπευτικούς σκοπούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλος. Το κλασικό αυτό κτίριο ανακαινίσθηκε το 2009 – 2010 και συνδέθηκε αρμονικά με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου υδροθεραπευτηρίου του «Thermal Spa».

Από το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, το κέντρο απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια, περπατώντας στον παραλιακό πεζόδρομο και έχοντας στα δεξιά σας τα Γεράνεια που αγκαλιάζουν την πόλη.

24/05/2020

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.