02/11/2020

Εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία!

Το ταξίδι με ΙΧ αποτελεί μια παλιά και αγαπημένη συνήθεια για τους πολίτες όλου του κόσμου. Εν μέσω πανδημίας όμως το road trip προσελκύει ακόμη περισσότερους «φίλους».  Αυτή τη στιγμή το road trip θεωρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς μία… ταξιδιωτική τάση 

Στην Ορεινή Κορινθία θα βιώσετε όλο το μεγαλείο του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα μικρό road-trip.

Οι ντόπιοι είναι ερωτευμένοι με τον τόπο τους και οι επισκέπτες μαγεύονται από την γοητεία του σπάνιου αυτού συνδυασμού του ορεινού τοπίου με τους παραδοσιακούς οικισμούς των φιλόξενων χωριών της Ορεινής Κορινθίας.
Επίσης υπάρχει ένα εκτενέστατο δίκτυο άψογα σηματοδοτημένων μονοπατιών που συνδέει τα χωριά μεταξύ τους, με δάση, καταφύγια και σπήλαια.
Η Ορεινή Κορινθία διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από καταλύματα και χώρους εστίασης που ανταποκρίνονται σε κάθε προφίλ επισκέπτη , χαρίζοντας του έτσι την πολυτέλεια της επιλογής.
Επιλέξτε ανάμεσα σε ξενώνες πολυτελείας , γραφικούς ξενώνες , ή ακόμα και χώρους για κατασκήνωση .
Το σίγουρο είναι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι από την κορινθιακή φιλοξενία.

Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές

Villa Stymfalia – Καρτέρι Κορινθίας

Από τις πρόσφατες αφίξεις, η Villa Stymfalia , είναι μια ξεχωριστής αισθητικής νεόκτιστη βίλα με κοινόχρηστη πισίνα μέσα στα έλατα.
Η Villa Stymfalia, περικλείεται από μια ρομαντική ατμόσφαιρα ταξιδεύοντας σας σε μια άλλη εποχή. Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι μοντέρνα χαρίζοντας άνεση και μια αίσθηση πολυτέλειας, έτσι ώστε η διαμονή σας να είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Ιδανική για χαλάρωση και διακοπές υψηλών προδιαγραφών. Χαρείτε όλους τους χώρους του σπιτιού με την οικογένεια ή την παρέα σας, χαλαρώστε αγναντεύοντας την απίστευτη θέα με τα καταπράσινα βουνά, κολυμπήστε στην πισίνα και φυσικά εξερευνήσετε την γύρω περιοχή. (Τηλ. Επικοινωνίας : 6974904295)

Αγγελικά στα ορεινά – Καίσαρι Κορινθίας

O Ξενώνας Αγγελικά στα ορεινά είναι ένας γραφικός ξενώνας ο οποίος αποτελείται από τρία αυτοδιαχειριζόμενα καταλύματα, διακοσμημένα όλα με παραδοσιακό τρόπο, συνδυάζοντας όλες τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής με την απλότητα και ζεστασιά του χωριάτικου τρόπου ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μπαρμπεκιου , να χαλαρώσουν στον κήπο ή να κάνουν πεζοπορία στο γραφικό χωριό Καίσαρι.
(Τηλ. Επικοινωνίας : 6974752584)

Αρχοντικό Πρεδάρη – Γκούρα Κορινθίας

Το Αρχοντικό Πρεδάρη στη πλατεία του χωριού Γκούρα, πρόκειται για ένα άψογα αναπαλαιωμένο πέτρινο κτίσμα του 1870. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια , τα περισσότερα εκ των οποίων είναι με τζάκι, προσφέροντας στους επισκέπτες του την ιδανική ατμόσφαιρα ρομαντισμού και τη θαλπωρή της σπιτικής ζεστασιάς.
Ο κήπος του αρχοντικού όπου περιμετρικά υπάρχουν λουλούδια και έλατα , προσφέρεται για να ηρεμεί τον επισκέπτη και να του δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει το καφέ του σε ένα ήρεμο περιβάλλον.
(Τηλ. Επικοινωνίας : 6938900200)

Ξενώνας Αλεξίου – Πανόραμα Φενεού

Αν θέλετε κάτι παραμυθένιο ,τότε κάντε κράτηση στο Ξενώνα Αλεξίου. Ένα αυθεντικά πετρόκτιστο αρχοντικό , με όλες τις ανέσεις και την κατάλληλη εργονομία για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Θα βρείτε δωμάτια με τζάκι , μπαλκόνι με θέα και προσεγμένη διακόσμηση με χωριάτικα στοιχεία της ορεινής Κορινθίας. Εκτός των παραπάνω διαθέτει και τα μοναδικό δενδρόσπιτο της Ορεινής Κορινθίας το οποίο λειτουργεί ως κατάλυμα με πλήρεις παροχές και σύγχρονες ανέσεις, εκπροσωπώντας την χλιδάτη έκδοση της επιστροφής στη φύση.
Από την ξύλινη βεράντα του θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα και θα χαλαρώσετε στην ηρεμία της φύσης, στην “σκιά” της Ντουρντουβάνας.
(Τηλ. Επικοινωνίας : 2742026200 )

Eleni Country Cottage – Πανόραμα Φενεού

Το Eleni Country Cottage βρίσκεται στον Φενεό, μόλις 2,6χλμ. από τη Λίμνη Δόξα σε υψόμετρο 987μ. στους πρόποδες της Ντουρντουβάνας Χελμού,  χτισμένο σε ένα κτήμα 6 στρεμμάτων και προσφέρει απεριόριστη θέα.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο με μεγάλη άνεση και παραδοσιακό στυλ. ‘Ηταν γαλάρι (μαντρί)πριν 20 χρόνια. Το χαρακτηρίζει η πέτρα, το ξύλο και η διακόσμηση με ιδιαίτερη αισθητική. Στο χώρο υπάρχουν σημαντικά και σπάνια χειροποίητα αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης καθώς και έργα ζωγραφικής πάνω σε παλιό ξύλο.

(Τηλ. Επικοινωνίας : 6949259849)

Ταβέρνα Ορίζοντες – Τρίκαλα Κορινθίας

Ορίζοντες …η βεράντα των Τρικάλων. Όσες φορές κι αν επισκεφτείς τους «Ορίζοντες » δεν βαριέσαι με τίποτα αυτή την εκπληκτική αφ’ υψηλού θέα των Τρικάλων. Τόσο ευρεία και άπλετη … Από πουθενά αλλού δεν μπορείς να έχεις την ίδια αίσθηση.
Μπαίνοντας μέσα σας καλωσορίζει θερμά και με χιούμορ η Μάγδα, η ιδιοκτήτρια η οποία μαζί με τον σύζυγό της έκαναν εδώ το όραμά τους πραγματικότητα και σας περιμένουν να περάσετε μοναδικές στιγμές γεύσης και διασκέδασης. Η κουζίνα είναι παραδοσιακή ελληνική με ψητά κρέατα, χειροποίητο τηγανόψωμο, χειροποίητα ορεκτικά καθώς και μαγειρευτά φαγητά που επιμελούνται με φροντίδα και μεράκι. Τα κρέατα είναι, φυσικά, ντόπια από την ορεινή Κορινθία και επιλέγονται ένα ένα.
Όσο για το παρκάρισμα, μη σας αγχώνει γιατί υπάρχει άνετος χώρος parking δίπλα στην ταβέρνα. (Τηλ. Επικοινωνίας : 6979271083)

Ταβέρνα Ηρώ – Στενό Κορινθίας

Η Ταβέρνα της Ηρώ στο χωριό Στενό, είναι μια από τις πιο παλιές ταβέρνες της περιοχής του Φενεού. Πρωτολειτούργησε από το κυρ Μήτσο σαν παραδοσιακό καφενείο και μαγειρείο και πολύ γρήγορα απέκτησε φανατικούς πελάτες για να παίξουν το “χαρτάκι”, να πιούν το καφέ ή το τσίπουρο τους και να γευθούν τα καλομαγειρεμένα φαγητά και τις χωριάτικες πίτες της κυρά Σπυριδούλας. Πλέον έχει αναλάβει η κόρη τους Ηρώ με το σύζυγό της Βασίλη. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, το αγριογούρουνο στιφάδο, ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι, το βραστό βεργάδι ή το κοκκινιστό με τηγανιτές πατάτες, οι πίτες, τα ψητά στα κάρβουνα και τα άγρια χόρτα του βουνού είναι μερικά από τα πιάτα που προσφέρονται και κάνουν το γεύμα του επισκέπτη σκέτη απόλαυση. (Τηλ. Επικοινωνίας : 6936858153)

Τo διάσημο κουτούκι της Δόξας  – Στενό Κορινθίας

Σε ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον με μοναδική θέα στη Λίμνη Δόξα , στη πλαγιά τους όρους Ντουρντουβάνα , βρίσκεται το γραφικό ταβερνάκι , «το Διάσημο κουτούκι της Δόξας» . Πρόκειται για ένα φιλόξενο μέρος το οποίο θα σας οδηγήσει σε ένα γευστικό ταξίδι .Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας, τα εκλεκτά μαγειρευτά φαγητά, ψητά της ώρας και άλλα εδέσματα από ντόπια προϊόντα. Ιδανικό περιβάλλον για παιδιά! Στο κουτούκι, όλοι βρίσκουν αυτό που έχουν όρεξη να φάνε και είναι πάντα καλομαγειρεμένο και νόστιμο, σαν σπιτικό. (Τηλ. Επικοινωνίας :2747041600)

Extra tip *

Κάντε μια στάση στο χωριό Καλλιάνοι Κορινθίας ,για να προμηθευτείτε εξαιρετικά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα από το βραβευμένο τυροκομείο Στυμφαλία ΑΕΒΕ.
Δοκιμάστε σίγουρα εκτός των άλλων το Ζηρειοτήρι , ένα σκληρό παραδοσιακό τυρί με ξεχωριστή ελαφρά πικάντικη γεύση.
(Τηλ. Επικοινωνίας : 2747022420)

 

Korinthiaguide Team

Λιβάνου Δροσερή

02/11/2020

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.