16/10/2019

Φενεός: η… Ελβετία της Κορινθίας!

Εάν ψάχνετε παραμυθένιους προορισμούς για τις χειμερινές σας αποδράσεις, πείτε το ΝΑΙ…. στο Φενεό Κορινθίας . 
Ο Φενεός είναι μια πανέμορφη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας και ο χειμώνας εκεί είναι μαγικός, απόκοσμος και παραμυθένιος.

Η φυσική ομορφιά , το ορεινό φόντο και το αλπικό τοπίο έχουν χαρίσει στον Φενεό τον χαρακτηρισμό «Ελβετία της Κορινθίας» και όχι άδικα καθώς είναι ένας τόπος μοναδικός που συνδυάζει ιδανικά τα πανέμορφα χειμερινά τοπία και τα πυκνά δασώδη βουνά με την ηρεμία και τη γαλήνη που αποπνέει η λίμνη Δόξα .

 

Φτάνοντας στη λίμνη Δόξα μπορείτε να ανακαλύψετε την ομορφιά της πελοποννησιακής φύσης κάνοντας πεζοπορία , ποδηλασία ή ακόμα και βόλτα με τα άλογα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν κατάδυση στα παγωμένα νερά της για να βρουν το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος οκτώ μέτρων.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου . Στις όχθες της λίμνης έως το εκκλησάκι θα βρείτε μικροπωλητές με τοπικά προϊόντα τα οποία προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Στην περίμετρο της λίμνης ζουν ελεύθερα άλογα. Κάποια από αυτά έχουν εξημερωθεί και ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα με αυτά.

Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, και μην παραλείψετε να μπείτε στο εσωτερικό του ναού να θαυμάσετε το εντυπωσιακό χρυσοποίκιλτο τέμπλο του 1762 , το χώρο του κρυφού σχολειού αλλά και να δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών.  Υπέροχη είναι η θέα από το μπαλκόνι της Μονής , απ΄όπου το τοπίο γύρω από τη λίμνη φαντάζει αλπικό.

Photo by @gewrgia_gioni

Ασύγκριτης ομορφιάς είναι το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου το οποίο είναι χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου . Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του βράχου και είναι πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια.

Photo by @rinoulamathe

Αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά(Γκούρα,Φενεός,Μάτι,Μοσιά,Μεσινό Αρχαία Φενεός, Στενό και Πανόραμα) και να θαυμάσετε τα όμορφα αρχοντικά, τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τις όμορφες πλατείες τους, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φενεού . Στα χωριά θα βρείτε εξαιρετικές ταβέρνες και καλούς ξενώνες , εάν θέλετε να διανυκτερεύσετε.

 

Στο Φενεό εάν πας μία φορά , πάντα θα επιστρέφεις. Έχει κάτι αυτός ο τόπος…κάτι μαγικό.

 

Korinthiaguide Team

Λιβάνου Δροσερή

16/10/2019

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.