02/12/2018

Φενεός Κορινθίας , ένας ιδανικός προορισμός για χειμερινή απόδραση.

Το 2018 πλησιάζει στο τέλος του και η διάθεση μας για αλλαγή είναι πιο έντονη από κάθε άλλη περίοδο. Μια εκδρομή στο Φενεό είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε, να γεμίσετε τα πνευμόνια σας με καθαρό, βουνίσιο αέρα και να επιστρέψετε στους ρυθμούς της καθημερινότητας ανανεωμένοι.

Η φυσική ομορφιά , το ορεινό φόντο και το αλπικό τοπίο έχουν χαρίσει στον Φενεό τον χαρακτηρισμό «Ελβετία της Κορινθίας» και όχι άδικα καθώς είναι ένας τόπος μοναδικός που συνδυάζει ιδανικά τα πανέμορφα χειμερινά τοπία και τα πυκνά δασώδη βουνά με την ηρεμία και τη γαλήνη που αποπνέει η λίμνη Δόξα .

Φτάνοντας στη λίμνη Δόξα μπορείτε να ανακαλύψετε την ομορφιά της πελοποννησιακής φύσης κάνοντας πεζοπορία , ποδηλασία ή ακόμα και βόλτα με τα άλογα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν κατάδυση στα παγωμένα νερά της για να βρουν το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος οκτώ μέτρων.

Περπατήστε στη στενή λωρίδα γης και εξερευνήστε τις όχθες της λίμνης έως το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τοπικά προιόντα από τους μικροπωλητές.

Photo by @giannists.1

Photo by @ayangr

Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, και μην παραλείψετε να μπείτε στο εσωτερικό του ναού να θαυμάσετε το εντυπωσιακό χρυσοποίκιλτο τέμπλο του 1762 , το χώρο του κρυφού σχολειού αλλά και να δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών.

Photo by @gewrgia_gion

Αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά(Γκούρα,Φενεός,Μάτι,Μοσιά,Μεσινό Αρχαία Φενεός, Στενό και Πανόραμα) και να θαυμάσετε τα όμορφα αρχοντικά, τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τις όμορφες πλατείες τους, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φενεού .

Ασύγκριτης ομορφιάς είναι το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου το οποίο είναι χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου . Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του βράχου και είναι πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια.

Photo by @rinoulamathe

Στο Φενεό εάν πας μία φορά , πάντα θα επιστρέφεις. Έχει κάτι αυτός ο τόπος…κάτι μαγικό. 

 

Korinthiaguide Team

Λιβάνου Δροσερή

02/12/2018

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.