13/10/2018

Μαγευτικό τοπίο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Με υψόμετρο από 1.100 έως 900 μέτρα στις τρεις συνοικίες τους, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι προορισμός ταυτισμένος με τις ορεινές αποδράσεις. Φωλιασμένα στο βουνό Ζήρεια, στην Ορεινή Κορινθία, βρίσκονται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το Ξυλόκαστρο.

Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1100, 1000 και 900 μέτρων αντίστοιχα, και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας.

Στα Κάτω Τρίκαλα δεσπόζει στο κέντρο η πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Μην παραλείψετε να δείτε τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες στον ναό του Αγίου Δημητρίου, που χρονολογείται από το 1697.

Το παραδοσιακό στοιχείο κυριαρχεί στα Μεσαία Τρίκαλα, όπου υπάρχει και η μεγάλη τουριστική υποδομή με ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Αξίζει να δείτε τη Μονή της Παναγιάς, που χτίστηκε γύρω στα 1700.

Εκκλησίες ακόμα και του 16ου αιώνα και πετρόκτιστα αρχοντικά είναι το χαρακτηριστικό των Άνω Τρικάλων. Περίφημος είναι ο ναός του Αγ. Νικολάου με τις τοιχογραφίες από τον 10ο αιώνα αλλά και το Αρχοντικό των Νοταράδων.

Βουρρρ για εκδρομή στο βουνό.

Πηγη: newsbeast.gr

13/10/2018

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.