27/03/2021

Η Ώρα της Γης 2021! Σβήνουμε τα φώτα για να φωτίσουμε την ίδια την ζωή ! (27/3)

Ενώνουμε τις φωνές μας με χιλιάδες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε , ατομικά και συλλογικά , σε πιο βιώσιμες επιλογές ανάπτυξης .
Οι δραστηριότητες του ανθρώπου οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον κι όχι να διαταράσσουν την ισορροπία του , προκαλώντας έτσι ολέθριες συνέπειες στην πανίδα , τη χλωρίδα και κατά συνέπεια στην υγεία των ανθρώπων .

Η κλιματική αλλαγή και η πανδημία COVID-19 αποδεικνύουν ότι σήμερα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής .

Σήμερα λοιπόν 27 Μαρτίου , από τις 20.30 έως τις 21.30 , σβήνουμε όλοι συμβολικά τα φώτα για μια ώρα . Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέο ξεκίνημα !

 

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

27/03/2021

Περισσότερα

Cookie Policy

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.