“Γραμμή του Χρόνου” – Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης

Η "Γραμμή του Χρόνου" , κάνει την μάθηση «παιχνίδι» .

Γραμμή του χρόνου - Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης

 

 

Το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» ξεκίνησε τη δράση του τον Σεπτέμβριο του 2017 υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες και έχει ως σκοπό να αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κορίνθου. Παράλληλα προάγεται η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της και αναδεικνύεται η συμβολή των επιμέρους κλάδων της (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία, Μηχανική, κτλ.) στην εξέλιξη του κόσμου.

Μέσα από μια σειρά δράσεων και με την χρήση εξειδικευμένων ψηφιακών εφαρμογών επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τις εξελίξεις της και  βιώνουν μοναδικές εμπειρίες σ΄ ένα ταξίδι στο χρόνο που θα τους μείνει αξέχαστο.

Τι ήταν ο Αρχαίος Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Πού, πότε και γιατί  γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας και πόσο σημαντική;

Ξετυλίγοντας  το κουβάρι της ιστορίας η «Γραμμή του Χρόνου» μας ταξιδεύει στους αιώνες, από την αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα, με τη χρήση ιστορικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο animation), συναντώντας ανθρώπους , γεγονότα , επιτυχίες αλλά και αποτυχίες!

Η «Γραμμή του Χρόνου» στεγάζεται στην Ποσειδωνία Κορίνθου, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της, την σύγχρονη τεχνολογία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα και προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η  ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ κάνει πραγματικά τη μάθηση , παιχνίδι!

Περισσότερες πληροφορίες 

About the author: iliaskoul90

Leave a Reply

Your email address will not be published.